https://vitaal-vet.nl/uploads/schapenvet_1_20170711_074432.jpg

Schapenvet voor honden

Het eerste wat u op zult vallen wanneer u uw viervoeter schapenvet geeft, is dat de vacht een zeer gezonde en glanzende uitstraling zal krijgen. Dit is te danken aan de vitamine A. Vitamine D draagt bij aan de weerstand en de bevordering van de botstructuur van uw dier, en ook deze vitamine is terug te vinden in schapenvet. U kunt het schapenvet aan uw dier geven als traktatie, een lekkernij. Maar u kunt het ook geven wanneer uw viervoeter zich niet goed voelt. Bijvoorbeeld wanneer het dier dunne ontlasting heeft. Het schapenvet zal de darmflora zodanig stimuleren, opdat het dier weer snel gezond zal zijn. Tevens kan schapenvet op de volgende aandoeningen een helende werking uitoefenen:

  • Hardnekkige haaruitval
  • Kale of vale plekken
  • Geïrriteerde huid
  • Droge schilferende huid
  • Doffe vacht
  • Zwakke darmflora, dunne ontlasting

Productie

Alvorens tot het eindproduct te komen, dient het schapenvet van onbruikbare bestandsdelen ontdaan te worden. Het schapenvet wordt verwarmd tot 90⁰C, waardoor het vloeibaar wordt en eventuele schadelijke bacteriën gedood worden. Tijdens het verwarmingsproces worden overige onbruikbare bestandsdelen verwijderd. Wat overblijft is gereinigd, vloeibaar schapenvet. Het vloeibare schapenvet wordt vervolgens in speciale mallen gegoten en er worden kruiden toegevoegd. Na een stollingsproces in de koeling blijft er het bekende schapenvet blokje over. Een gezonde en lekkere snack voor uw huisdier!

Toevoegingen en smaken

Omdat elk dier uniek is, zal ook elk dier een eigen smaak hebben. Om aan de smaakwens van uw dier te voldoen, produceert Vitaal-vet maar liefst 10 smaken schapenvet. Alle smaken zijn te verkrijgen in de dierenwinkel.

De kruiden zorgen er niet alleen voor dat het schapenvet smaak krijgt, maar hebben ook een effect op bepaalde aandoeningen die uw dier zou kunnen hebben. Wilt u weten welk product het beste is voor de aandoening van uw huisdier? Hieronder volgt een overzicht van welke producten u het beste kunt gebruiken.

Vitaal-vet naturel

Dit product bestaat uit gereinigd schapenvet en is rijk aan vitamine A en D. Het is een natuurproduct en bevat geen anti-oxidanten, kleur-, geur-, en smaakstoffen. In de verpakking zitten 40 blokjes. Het is een verantwoord snoepje voor tussendoor, maar kan ook probleemloos bij het voer gegeven worden.

Vitaal-vet knoflook

Dit product bestaat uit gereinigd schapenvet met knoflook en is rijk aan vitamine A, D,B1, B2 en zwavel. De kracht van knoflook doet uw hond goed, het is namelijk bloedzuiverend, schimmel- en infectieremmend. Tevens geeft knoflook een afstotende smaak aan het bloed. Het bloed wordt daardoor minder aantrekkelijk voor vlooien en teken. Knoflook werkt ook nog eens wormverdrijvend.

Vitaal-vet zeewier

Dit product bestaat uit gereinigd schapenvet met zeewier en is rijk aan vitaminen (A, B, C, D en E), mineralen en aminozuren. Zeewier is goed voor het afweersysteem, de gehele spijsvertering en het beendergestel. Zeewier zorgt voor extra weerstand en is goed voor het pigment.

Vloeibaar schapenvet

Naast de schapenvetblokjes is er ook de mogelijkheid om het schapenvet in vloeibare vorm te krijgen. Deze ‘dressing’ kunt u over het droge voer van uw dier heen gieten. De dressing bevat dezelfde vitaminen als gestold schapenvet, maar wordt vloeibaar gehouden door zonnebloemolie en weipoeder. De smaak van deze dressing is naturel. Vloeibaar schapenvet brengt een laagje schapenvet op de darmen aan wat de vertering stimuleert. Vloeibaar schapenvet is alleen verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak.

Meer informatie

Vestigingsadres
Vitaal-vet
Meije 33
2411 PH Bodegraven

T 0172 685 138
E info@vitaal-vet.nl

Contact

*
*
*